Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (2024)

Wat is een Smart Hub eigenlijk.

Een Smart Hub is hardware / software in de vorm van producten die apparaten op een Domotica netwerk met elkaar verbindt en laat samenwerken. De Smart Hubs dienen als platform die lokaal of via de Cloud verbinding maakt. Hierbij kunnen ze gebruik maken van de Zigbee of Z-Wave protocollen of via Bluetooth en Wifi. In de Smart Home industrie zijn er verschillende merken waaronder Google, Apple, Amazon en Athom die hun Smart Hub hebben geïntroduceerd in de markt. Hieronder zullen wij de Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken met elkaar.

Wat zijn de eisen van een Smart Hub.

Een Smart Hub is dus een platform die jou eenvoudig en direct toegang geeft tot je slimme apparaten. Bedien je lichten, beveiligingscamera’s, thermostaat en media via je smartphone. Een eis van een Smart Hub is dat het makkelijk met andere systemen moet communiceren. Dit klinkt simpel en er zijn ook veel mogelijkheden.

Enkele voorbeelden zijn mesh netwerken (Zigbee en Z-Wave), bekabelende of draadloze netwerkverbinding of Bluetooth. Een tweede eis is dat het gebruiksvriendelijk moet zijn. Je kan bij Smart Hubs de apparaten koppelen en via een app bedienen. Deze koppeling van de apparaten moet makkelijk gaan. Ook moet de app gebruiksvriendelijk zijn en snel werken. Afhankelijk van jouw eigen eisen kan deze lijst verder worden uitgebreid. Maar welke Smart Hub is de beste van 2019? Hieronder zullen wij de top 5 Smart hubs vergelijken met elkaar.

Top 5 Beste Smart Hubs op een rij.

  1. Google Home Hub
  2. Homey
  3. Samsung Smart Things v.3
  4. Amazon Echo
  5. Wink Hub 2

Google Home Hub – De beste Google Home Hub.

Google is met zijn Google Home Hub een sterke speler in de Smart Home markt met zijn ingebouwde spraak assistent, de Google Assistant. Daarbij is de naam veranderd naar de Google Nest Hub. De Google Hub heeft dezelfde functies als een goede speaker zoals een Google Home en Google Home Mini, alleen heeft het een scherm wat een grote meerwaarde is.

Aan de bovenkant van de Google Home Hub zitten twee microfoons die in staat zijn om je te horen. In de midden van het scherm zit een Ambient EQ. De Ambient EQ wordt automatisch ingeschakeld wanneer je de Google Home instelt. Deze functie regelt het licht van het scherm waarbij het volgende mogelijk is: modus weinig licht, minimale helderheid en kleurvergelijking. Daarbij zijn er ook drie mogelijkheden wat Google op het scherm laat zien: foto’s van kunst & landschappen, 6 verschillende klokstijlen of eigen foto’s.

Om de Google Home Hub te gebruiken kan je het scherm aanklikken of je stem gebruiken. Je kunt swipen waarbij het scherm YouTube video’s laat zien, waar je naar hebt geluisterd, wat voor weer het is en op het einde aanbevelingen die je met de Google Assistant kan doen via de Google Home Hub.

Technische specificaties

AfmetingenDiameter: 96,27 mm / hoogte 142,75 mm
KleurenWit / Leisteengrijze stof
Ondersteunde audio indelingenHE – AAC / LC-AAC
Draadloos2,4 GHz/5 GHZ & Wifi
AudioLuidsprekers met hoge geluidsdruk
MicrofoonsSysteem met twee microfoons
Voeding16,5 V, 2 A
Poorten en aansluitingenGelijkstroomaansluiting
Ondersteunde besturingssystemenAndroid & iOS



Google heeft zijn zaken op orde en is goed bezig met de doorontwikkeling van de slimme speakers zoals Google Home, Google Home Mini, Google Home Max en nu de Google Home Hub. De Google Home Hub is natuurlijk om mee te spreken, een groot voordeel van Google, en ook een stuk slimmer dan andere smart hubs uit de markt. Als je opzoek bent naar een persoonlijke assistent dan is de Google Home Hub de beste goedkope keuze. Daarbij is de integratie met Chromecast een zeer slimme zet van Google. Zo pakt Google stap bij stap een stuk van de Smart Home industrie.

Bol.com€129,-Bekijk hier
Coolblue€129,-Bekijk hier
Mediamarkt€129,-Bekijk hier

Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (1)

Homey – De beste Smart Hub.

Homey is de Smart Hub ontwikkeld door Athom. Deze Smart Hub is ontstaan uit een kickstarter project. Met Homey heb je de mogelijkheid om de slimme apparaten in je huis te bedienen. Het combineert alle functionaliteiten en gadgets in een Smart Home systeem.

Geen tientallen apps meer, maar alles te gebruiken in één app. Het voordeel van de Homey is dat je niet langer beperkt bent tot bepaalde merken of technologie. Je kan met Homey tot 20 apps gelijktijdig bedienen. Wil je meer dan 20 apps tegelijk bedienen dan is de Homey pro de oplossing. Homey ondersteunt meer dan 50.000 apparaten van verschillende merken. Een compleet overzicht kan je hier vinden.

De kracht van Homey zit dus in de software. Een nadeel is nog wel dat Homey geen Google Music en YouTube integratie heeft en geen Apple Music. Spotify doet het uiteraard wel via Homey. In de App kan je alle apparaten beheren. Een groot voordeel van Homey is Flows. Stel automatisch regels in voor apps. Kom je thuis laat Spotify afspelen of zet je lichten aan. Allemaal simpel te regelen met Homey Flows.

Technische specificaties

AfmetingenHoogte: 120 mm / breedte 120 mm
KleurenWit
Werkgeheugen512 MB
DraadloosWifi, Bluetooth, Zigbee, Z-Wave
AudioInterne speaker, 3.5 mm Stereo Jack
Opslaggeheugen4 GB
Voeding100-240 v, 2.0A
Ondersteunde besturingssystemenAndroid & iOS


De Homey is een goede solide Smart Hub die direct klaar is om te gebruiken. Voor ons is dit dan ook de beste Smart Hub in de markt. Homey is stabiel, betrouwbaar en biedt veel mogelijkheden. Voor €299,- is het misschien wat aan de dure kant, maar als je alle functies gebruikt is het dit geld zeker waard!

Bol.com€299,-Bekijk hier
Coolblue€299,-Bekijk hier
Mediamarkt€299,-Bekijk hier
BCC€299,-Bekijk hier

Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (2)

Samsung SmartThings v.3 – Beste Toegewijde Smart Hub.

De Samsung SmartThings is de Smart Hub van Samsung. Deze hub speelt een centrale rol bij aansturen en controleren van slimme apparaten die jij in je huis hebt. Het regelt de temperatuur, je beveiliging en je lampen. Je kan taken automatiseren en routines installeren voor elk apparaat.

De toekomst van Samsung SmartThings Hub is dat alle Samsung producten eraan gekoppeld kunnen worden. Samsung zet daarbij de stappen in de goede richting. Een groot voordeel is dat Samsung makkelijk te integreren is met de Smart Home leiders van de industrie. Zo kan je makkelijk jouw Samsung Smart Things Hub integreren met Philips Hue, Honeywell, Lutron, GE, Leviton, First Alert, Ring en nog veel meer. Dit komt, omdat Samsung SmartThings Hub met verschillende draadloze protocollen kan werken. Enkele daarvan zijn Z-wave, Zigbee, Zigbee3 en Cloud-to-Cloud.

Samsung SmartThings Hub heeft geen eigen spraak assistent, maar is wel te integreren met Amazon Alexa en Google Assistant.

Technische specificaties

AfmetingenHoogte: 127 mm / breedte 127 mm
KleurenWit
DraadloosWifi, Zigbee, Z-Wave, Cloud-to-Cloud
Audio
Opslaggeheugen
Voeding
Ondersteunde besturingssystemenAndroid 6.0 of hoger, iOS11 of hoger



Samsung is goed op weg met de Samsung SmartThings Hub. Een goede aankoop met in de toekomst zeer veel potentie als alle apparaten van Samsung hieraan gekoppeld kunnen worden.

Amazon$ 67,69Bekijk hier

Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (3)

Amazon Echo (2019).

Het is tegenwoordig moeilijk om nog nooit van Amazon Echo gehoord te hebben. De slimme luidspreker van Amazon is ondertussen sinds de lancering in 2015 meer dan vijf miljoen keer verkocht. Het is op dit moment daarom ook de marktleider van slimme luidsprekers.
De Echo collectie bestaat uit: de Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Studio, Echo Glow, Echo Flex en Echo Show 8. Deze worden allemaal geleverd met Amazon spraak assistent Alexa. De Echo Glow heeft echter geen ingebouwde microfoon)

Amazon heeft aangekondigd dat er vijf nieuwe Echo-luidsprekers komen in 2019, waaronder een Hi-Fi luidspreker. Deze gaat Echo studio heten. Er komt een nieuwe Amazon Echo Dot met een Led display en een stekker echo genaamd de Echo Flex. Vooral met de aankomende Black Friday en Cyber Monday verkoop zullen bepaalde modellen volgens ons een goede korting kunnen krijgen. De Amazon Echo is te koop voor $99,99. Het vorige Amazon Echo model is te koop met korting voor $74.99.

De Amazon Echo maakt gebruik van dezelfde fysieke onderdelen als zijn voorganger. Daarbij is er wel een verbeterde audio. Daarbij heeft de Echo ook Aux. Je hebt dus de mogelijkheid om een luidsprekersysteem aan te sluiten op de Echo, hoewel met de verbetering in audio dat eigenlijk niet meer mogelijk is. De Amazon Echo (2019) beschikt niet over de Zigbee interface.

Amazon heeft zijn eigen spraak assistent, Alexa. De slimme assistent van Amazon biedt dezelfde functionaliteiten in het hele Echo assortiment. Daarbij worden dus de nieuwe functies en updates gelijk over alle Alexa apparaten beschikbaar gemaakt. De Alexa app kan voor een beginner lastig zijn als het gaat om het instellen van apparaten.

Technische specificaties

AfmetingenHoogte: 147 mm / breedte 99 mm
KleurenWit, Grijs, Zwart
Audio7,62 cm woofer & 2cm tweeter
OpslaggeheugenN/B
BatterijduurN/B
Ondersteunde besturingssystemenAndroid, iOS



Met alle mogelijkheden verdiend de Amazon Echo Smart Hub het zeker om een plaats in de top 5 te hebben, maar dan wel op plaats 4.

Bol.com€120,95Bekijk hier

Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (4)

Wink Hub 2.

Wink Hub 2, de Smart Hub van het bedrijf Wink. Wink Hub 2 ondersteund Bluetooth LE, ZigBee, Z-Wave, Kidde en Lutron Clear Connect. De Smart Hub met de meeste smart home-protocollen dan de meeste andere hubs in de smart home markt.

Wink zal voor vele de grote onbekende zijn, maar mocht volgens ons niet ontbreken in deze lijst.
Met de Wink Hub 2 ondersteund 130 apparaten, kan aangesloten worden op het internet of door Wifi. Een groot voordeel is dat het ook Amazon Echo en Google Assistent ondersteund en het heeft een IFTTT ondersteuning.

Je hebt met de Wink Hub 2 de mogelijkheid om al jouw slimme apparaten hieraan te koppelen. Van camera’s deurbellen, lichten tot sensoren, alarmen en speakers. Dit valt makkelijk te bedienen via de Wink app. De Wink Hub 2 heeft ook als voordeel dat het een grotere geheugencapaciteit heeft dan zijn voorganger. Het gaat hierbij om 512 MB ten opzichte van de 64 MB uit de vorige versie. De Wink 2 is een goede keuze voor mensen die meer dan 5 slimme apparaten bezitten. Om Wink 2 te kunnen gebruiken is er een vereiste dat de app gedownload moet worden. Daarbij wordt het installatieproces tot in detail goed uitgelegd.

Wink Hub 2 heeft ook een grote stap gezet over veilig de gegevens van Smart Home apparaten te verzamelen. Zo werkt Wink Hub 2 met encryptie verificatie hardware, waardoor ze aangeven dat de kans op hacken 0 is en garanderen ze dat ze geverifieerde en vertrouwde software gebruiken.

Technische specificaties
AfmetingenHoogte: 184 mm / breedte 184 mm
KleurenWit
AudioN/B
DraadloosKidde, Clear Connect, Z-Wave, ZigBee
Opslaggeheugen512 MB
BatterijduurN/B
Ondersteunde besturingssystemenAndroid, iOS



De Wink Hub 2 hoort zeker in het lijstje met top 5 beste smart hubs, op plaats 5. Bekijk hieronder via welke winkels de Wink Hub 2 te koop is.

Wink.com$99,-Bekijk hier
Top 5 Beste Smart Hubs vergelijken - Slimhuis.tech (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6599

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.